Ez a nyár más lesz, mint a többi...

A 3 betű és 3 szám nemsoká a múlté

2022. július 1-jétől már 4 betű lesz a rendszámtáblákon a 3 szám mellett, mert már az ABC végén járunk: alig több, mint másfél millió rendszám adható ki a mostani verzióból.

Változások nyártólA veteránokat sem kerüli el a változás

Ráadásul a veterán autós is kifogyóban… ezért február 1-től júliusig az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet fog tartalmazni a rendszámtábla. De júliustól már az OT-s rendszámtáblák is vadonatúj alakot fognak ölteni: az OT betűjeleket magyar címer, két betűjel, kötőjel és három számjegy követi majd. 

Jó hír az egyedit kedvelőknek

Az egyedi rendszámtábla árazása nem változik az új rendszámok bevezetésével. Továbbra is 112 450 Ft lesz párja, illetve a teljesen egyedi típusoknak 435 000 Ft, amin négy betű és két szám, vagy öt betű és egy szám szerepelhet.

Az új autósok se unatkozzanak

Július hatodikától kötelező felszereléssé válik a feketedoboz az EU-ban forgalmazott új autótípusoknál. 2024-re pedig minden EU-beli autóban kötelező lesz.

Továbbá általánosan kötelező lesz a keréknyomás-figyelő rendszer, a fáradtságérzékelő és az "alkoholock" nevű rendszer beszerelését lehetővé tevő interfész is - ezutóbbi megakadályozza a gépjármű indítását, amennyiben a sofőr véralkoholszintje magasabb a megengedettnél.

A biztonságos vezetéshez nem lesz elég a feketedoboz -  kössön autójára CASCO-t!

Frissítés dátuma: 2022.01.28.