Pihenjen Győrben!

Fedezze fel az ország csodáit!

Akár egy hétvége is elég lehet, hogy feltöltődjünk, és télen ideális célpont lehet erre a célra egy hazai város. Kecskemétet és Pécset már bemutattuk, következzen hát most hazánk egy újabb gyöngyszeme: Győr.

Győr tökéletes helyszín családosok számára is, hiszen nem csak az építészet szerelmesei  számára izgalmas egy másik század épületei közt sétálni, hanem a gyerekeknek is.

Pihenjen Győrben!

Gyönyörű épületek mindenütt

Győr bővelkedik a szebbnél szebb épületekben: nemcsak a turisztikai látványosságok, de a sarokerkélyes lakóházak, és a terek is fogva tartják a tekintetet.

Templomok

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház több átépítés után nyerte el mai formáját. Sajnos a román stílusú eredeti épületből nem sok maradt fenn, de a gótika, majd a barokk jegyében történt bővítések és átépítések során sikerült elnyernie a ma is látható, lenyűgöző formáját. Itt őrzik Szent László hermáját, továbbá itt tekinthető meg Boldog Apor Vilmos nyughelye is.

A Karmelita templom egy gyönyörű téren áll, a történelmi belváros nyugati kapujánál. A templom és a hozzá kapcsolódó rendház barokk stílusban épült - utóbbi azért, hogy otthont adjon a magyar karmelita szerzeteseknek. A templom alatt egy kripta is található, ami részben csontkamraként működik - ide helyezik el a száz évnél régebbi csontvázakat.

Az 1870-ben épült Zsinagógába szintén érdemes ellátogatni. A különleges, historikus-szecessziós stílusban megtervezett, és 2003-ban az eredeti állapotnak megfelelően felújított épület ma már a kultúra szolgálatában áll: a Széchenyi István Egyetem és a Városi Művészeti Múzeum tart itt rendezvényeket, előadásokat, kiállításokat és koncerteket.

Történelmi belváros

Győr belvárosa egy igazi barokk ékszerdoboz, mely barangolásra csábít. Mind a műemlék épületek, mind a terek és a parkok "megérnek egy misét". A szobrok és a szökőkutak is arra késztetik az embert, hogy megtorpanjon, és megcsodálja a több száz éves alkotásokat. 

Állatkert

A Xantus János Állatkert 1959 óta működik - eleinte vadaspark volt, 1997 óta viszont már igazi állatkert, ahol a hazai állatvilág tagjai mellett főként afrikai állatokat lehet megnézni.

Fürdő

A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő komplexum a Rába és a Mosoni-Duna között elterülő félszigeten helyezkedik el, így Győr belvárosára is tökéletes kilátás nyílik fürdőzés közben.

A strand élményfürdő részén öt medence és két csúszda is van, míg a gyógyulni vágyókat a termálvizes medence mellett balneo-, mechano-, elektro- és hidroterápiás kezelésekkel várják.

Külföldi utazást is tervez? Angliába már könnyen eljuthat bárki, de bárhová is induljon, kezdje el időben a szervezést - és az utasbiztosításról se feledkezzen meg!

Frissítés dátuma: 2022.01.26.