Fedezze fel az ország csodáit: Kecskemét

A város látnivalói 

Amikor megérkezik Kecskemétre első dolga legyen a Kossuth tér meglátogatása, ez a város főtere, így itt végig sétálva magába szívhatja a város hangulatát. 

A téren található a város két híres nevezetessége is, a Városháza és a Nagytemplom. A Városházát 1893 és 1897 között építették Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján szecessziós stílusban. Az épület legkáprázatosabb helyisége a díszterem, ami konferenciáknak, estélyeknek és esküvőknek ad otthont. 

A Városháza egyediségét az adja, hogy reggel 7 és este 8 óra között minden órában hallható egy harangjáték

A Nagytemplom 1774 és 1806 között épült, és ez az Alföld legnagyobb copf-stílusú székesegyháza. 

Kecskemét legismertebb látnivalója azonban kétségkívül a Cifrapalota, mely már kívülről megcsodálva is lenyűgöző, belépve azonban számos kiállítást is megtekinthetnek, az épület ugyanis 1983 óta múzeumként is szolgál. 

Ha hosszabb időt tölt a városban érdemes ellátogatni egy előadásra a Katona József Színházba, ha viszont csak néhány napot tölt Kecskeméten a színház épületét, akkor is érdemes megtekinteni, ugyanis a gyönyörű színházat a helyiek a város ékszerdobozának is nevezik, nem véletlenül. 

A művészet kedvelőinek azonban még mindig nem ért véget a látnivalók sora. A Leskowsky Hangszergyűjtemény ugyanis több mint 2000 hangszerrel büszkélkedhet a világ minden részéről.

Kecskemét azonban azok számára is kiváló programokat kínál, akik inkább a szabadban töltenék idejüket. 

A Kiskunsági Nemzeti Park az ország második nemzeti parkja, melyet 1975-ben alapítottak. A park kilenc területi egységből áll:

  • Felső-kiskunsági puszta
  • Felső-kiskunsági tavak
  • Izsáki Kolon-tó
  • Fülöpházi buckavidék
  • Orgoványi rétek 
  • Bócsa-Bugac buckavilága és pusztái
  • Szika és az Alpári-rét
  • Miklapuszta
  • Peszéradacsi rétek 

Egy másik szabadtéri, családosok számára is kiváló program a Kecskeméti Vadaskert.

A legjobb éttermek 

Amennyiben a számos program között megéhezne, ne hagyja ki Kecskemét legkiválóbb éttermeit. 

A Bagatell Étterem a belvárosban található a Városháza és a Katona József Színház szomszédságában.Az étlapon leginkább a magyar ételek dominálnak, kissé megreformálva. A minőségi étkezést pedig az étlaphoz illő hatalmas borválaszték biztosítja. 

A Kecskeméti Csárda és Borházban klasszikus magyar ételek mellett már gourmet ajánlatokkal is találkozhatunk, ennek ellenére az étterem mégis egy családias csárda hangulatát tükrözi. 

Ha egy nyugodt és szép környezetben található elegáns helyre szeretne látogatni, akkor a Fekete Gólya Étterembe érdemes betérni, ez a pazar fogásokkal rendelkező vendéglátóhely gyakorta szolgál esküvők és egyéb rendezvények helyszíneként, így a minőség garantált. 

Hol szálljon meg, ha Kecskeméten jár? 

A Boutique Hotel Center a város egyik legjobbra értékelt szálláshelye, a hotelt leginkább azoknak ajánljuk akik szeretik a luxust és a modernitást. Egy kétágyas szoba reggelivel pedig mindössze 19.000 forint/éj, ami a szálloda minőségét tekintve rendkívül kedvezőnek mondható. 

Akik inkább egy családias, kifejezetten bababarát szállást választanának, azoknak ideálisabb lehet a Mediterrán Vendégház. A város főbb nevezetességei néhány száz méterre találhatók innen, így gyermekekkel is könnyedén megközelíthető, akár gyalog is. Egy négyfős apartmant már 18.000 forint/éjért lehet bérelni. 

Frissítés dátuma: 2021.04.15.