Alternatív adventi naptár ötletek

Már nincs hátra két hét sem és átlépünk a decemberbe, és hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi visszaszámlálás, ehhez pedig elengedhetetlen egy adventi naptár.

A legtöbben, főleg a kisgyerekek (és az édesszájú felnőttek) a hagyományos csokoládékat és pralinékat tartalmazó adventi naptárakat preferálják. Az utóbbi években azonban egyre jobban elterjedtek a különlegesebb adventi naptárak, melyekben például különféle szépségápolási termékeket vagy éppen apróbb játékokat rejtenek a kis ablakok. 

A legötletesebb és legszemélyesebb azonban kétségkívül az, ha mi magunk készítünk egy alternatív adventi naptárat, melybe személyre szabott kincseket rejthetünk.

Használjon alternatív anyagokat!

A környezetvédelem - szerencsére - egyre több ember számára válik prioritássá, így az otthon fellelhető anyagok használata is előtérbe került, erre legjobb példa a textil.

Ez az anyag minden háztartásban fellelhető, lehet ez akár egy már nem használt ágyneműhuzat vagy ruha is. Nem kell amiatt aggódni, hogy nem találunk elég egyforma anyagot, hiszen a különböző színek és minták csak még egyedibbé teszik a kalendáriumunkat. 

Azoknak sem kell eltántorodni, akik nincsenek igazán otthon a varrás területén, ezekből az anyagokból ugyanis szinte mindenféle kézügyesség nélkül készíthetők különféle méretű kis zsákok, szütyők. 

Ezt követően a maradék anyagból számokat vágunk ki, amiket felvarrunk vagy felragasztunk a zsákokra, amikbe ezután elhelyezzük a kis ajándékokat. 

Ha azonban van némi tapasztalata a varrás terén, akkor a zsákok helyett akár zoknikat is készíthet, ami így még inkább karácsonyi hangulatot idéz. 


Ami az egyiknek szemét…

Rendkívül ötletes adventi naptárakat lehet készíteni a háztartásban fellelhető hulladékokból, az egyik ilyen a WC-papír guriga. De mit is lehet vele kezdeni? 

A guriga belsejébe rejtse el az ajándékot, majd egy csinos csomagolópapírral (de használható itt is textília) körbe vonjuk a gurigát, és a végén kimaradt anyagot összecsavarjuk, és cérnával vagy szalaggal összekötjük, a vizualizáció kedvéért: dundi kis szaloncukrokat készítünk. 

A másik kincset érő hulladék a különféle kiürült dobozok, ezek lehetnek akár teás vagy kávés dobozok. Az esztétika érdekében ezeket is vonjuk be különféle anyagokkal, majd töltsük meg apró ajándékokkal, csokikkal. Az elkészült dobozokat helyezzük egy szép tárolóba, vagy pakoljuk őket egymás tetejére, mintha egy karácsonyfát készítenénk, majd kössük át egy csillogó masnival. 

Elő a csipeszekkel és a muffinsütőformával!

Tessék? Csattanunk fel rögtön a fenti mondat láttán. Mégis mi köze ezeknek az adventi kalendáriumokhoz?

A csipeszeket a fent említett kalendáriumokhoz használhatjuk. Ehhez még szükségünk lesz egy ruhaszárító kötélre, vagy valamilyen hasonló eszközre, melyet kifeszítünk a nappali vagy a hálószoba egyik falára, és erre a csipeszek segítségével felhelyezzük a kis szütyőket. Ez az alternatív naptár még dekorációként is megállja a helyét pláne, ha még a csipeszek is karácsonyi színben pompáznak. 

Egy másik alternatív tárolási módszer a muffinforma, ezek ugyanis általában 12 darabosak, vagyis pontosan kettőre lesz szükségünk (de lehet már kapni nagyobb, 24 darabos formákat is). Ez az egyik legegyszerűbb módja az alternatív adventi naptár elkészítésének, az ajándékokat ugyanis csak bele kell tenni a forma egy-egy fakkjába, majd ezek tetejére kartonpapírból kivágott, számokkal ellátott korongokat kell helyezni.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.