Hétköznapi tippek a biztonságos egyedül éléshez

Az egyedül élés és az ezzel járó önállóság rendkívül felszabadító érzés, a saját és otthonunk biztonságára azonban ilyenkor még inkább figyelemmel kell lennünk. Ehhez nyújtunk néhány egyszerű tippet a következőkben.

Segítő társak 

Az egyedül élés nem jelenti azt, hogy nem számíthatunk senkire. Az otthonunk biztonsága érdekében első sorban az ahhoz legközelebb álló személyekre számíthatunk, vagyis a szomszédokra, így érdemes velük jóban lenni. 

Bár sokszor bosszantó lehet a szemben lakó idős néni, akinek a legfőbb elfoglaltsága, hogy naphosszat a szomszédokat és a hozzájuk érkező vendégeket figyeli, abban az esetben mégis csak hálát adunk érte, ha egy illetéktelen személy próbál bejutni a lakásunkba. 

A másik segítő társunk nemcsak a biztonságunkért, de a jó kedvünkért is sokat tehet. Ha egyedül élünk jó döntés örök barátságot kötni egy négylábú kedvenccel. Nem kell, hogy egy valódi harci kutyát szerezzünk be, aki elbánik a betörőkkel, sokszor ugyanis már a kutya ugatása és jelenléte eltántorítja a betolakodókat. 

Apró lépések a betörők ellen 

Mindent a szemnek és semmit a kéznek, tartja a mondás. Ha azonban az otthonunk biztonsága a tét, akkor a kíváncsi szemek elől is érdemes elrejteni értékeinket. Figyeljünk tehát arra, hogy az ablakokon és ajtókon át ne lehessen bekukkantani hozzánk és meglátni értékeinket, ez ugyanis könnyedén kedvet csinálhat a besurranó tolvajok számára. 

A következő tippünk az udvar és az ingatlan rendben tartása. Ez természetesen a biztonságtól eltekintve is nagyon fontos, és bár a rendezett udvar nem tartja teljes mértékben távol a betörőket, ennek hiánya azonban rendkívüli vonzza őket. A következő tanácsunk amennyire evidens, annyira fontos is: mindig zárja be az ajtót! Ha elmegyünk otthonról a többség számára egyértelmű, hogy bezárja az ajtókat, ez azonban akkor is fontos lehet, ha otthon tartózkodunk. Egyedül élők esetében ugyanis gyakran előfordul, hogy az otthon tartózkodásuk alatt törnek be hozzájuk, ekkor pedig nem csak az ingatlanban, hanem bennük is kár keletkezhet.

Frissítés dátuma: 2021.04.20.