Spórolási tippek üdülés idején

Mikor elutazunk valahova, hajlamosak vagyunk túl költekezni, mondván ezt megérdemeljük. Természetesen nem kell magunktól megvonni az élményeket, de azért mutatunk néhány tippet, mellyel az üdülés a pénztárcánk számára is pihentető lesz. 

Utazás a főszezonon kívül

Az egyik legjobb spórolási tipp, ha a nyaralást az elő- vagy utószezonra időzíti, erre az elkövetkezendő hónapok tökéletesek. Ez a megoldás nem csak a spórolni vágyóknak kedvez, hanem azoknak is, akik el szeretnék kerülni az emberek tömegét. 

Ezt a lehetőséget leginkább azok tudják kihasználni, akiknél a szeptemberben kezdődő iskola nem gátolja a főszezonon kívüli nyaralást. 

Csomagoljon előrelátóan

Ön adna ki pénzt egy olyan dologra, amivel már rendelkezik? A válasz valószínűleg nem. A nyaralások alatt ez azonban gyakran előfordul, ha nem voltunk alaposak a csomagolás során. 

Vannak ugyanis olyan nélkülözhetetlen dolgok, melyek nélkül sajnos nem tudjuk átvészelni a nyaralást, így ha azokat otthon felejtettük kénytelenek vagyunk az úticélunkon beszerezni egyet. 

Annak érdekében, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, a bepakolás előtt mindig készítsen listát, hogy biztosan ne felejtsen otthon semmit, amire szüksége lehet. 

Készítsen programtervet 

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy percre pontosan tervezzük meg, hogy mikor mit csinálunk, csupán összegyüjtjük a különféle program lehetőségeket. 

Így már az indulás előtt tisztában vagyunk azzal, hogy milyen programok állnak rendelkezésre, valamint annak is utánajárhatunk, hogy ezek mennyibe kerülnek. A legtöbb programajánló oldalon már véleményeket is olvashatunk, hogy ár-érték arányban mennyire érik meg ezek a látnivalók. 

Ennek a tippnek köszönhetően biztosan nem fog azzal az érzéssel távozni egy múzeumból, hogy, “komolyan erre költöttem ennyi pénzt?”

Ezt a tippet egyébként a szállások és az éttermek esetében is érdemes megfogadni, ugyanis rendkívül kínos betérni egy étterembe, majd az étlapon szereplő árakat meglátva távozni onnan. 

Kerülje el a szuvenírboltokat

Egy belénk táplált és alapvetően jó tulajdonság, hogy ha nyaralni voltunk, akkor az itthon maradt szeretteinket meglepjük valamilyen kis aprósággal. Ezzel nincs is semmi probléma, a legtöbb esetben azonban ezt a legegyszerűbb módon oldjuk meg. Betérünk egy szuvenír boltba és vásárolunk legalább 10 hűtőmágnest. 

Ez azonban több dolog miatt is az egyik legrosszabb megoldás. 

  • Ezekben a boltokban szinte minden dolog rendkívül túlárazott,
  • az ajándékok személytelenek,
  • és sajnos a legtöbben nem is örülnek ezeknek túlzottan.

Ehelyett látogassunk el például egy helyi piacra, ahol valóban egyedi és az adott helyre jellemző ajándékokat találhatunk, nem utolsó sorban reális áron. 

Frissítés dátuma: 2021.04.20.