Péntektől irány Anglia!

Megszűnik a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után sem kell elkülönítésben megvárni az újabb teszt eredményét. Az új szabályozás január 7-én brit idő szerint hajnali 4 órától - közép-európai idő szerint 5 órától - érvényes.

Péntektől irány Anglia!

Az addig érkezőkre még érvényes  az omikron variáns megfékezése érdekében hozott kötelezettség: az utazóknak az indulás előtt legfeljebb 48 órával PCR- vagy gyorstesztet, az angliai érkezésük utáni második nap végéig PCR-szűrést kell elvégeztetniük, aminek az eredményét elkülönítésben kell megvárniuk.

Azért törlik el a fenti intézkedéseket, mert az omikron már dominánssá vált Nagy-Britanniában - tehát csak annak javasolt az utazás, aki már maga is átesett az omikron fertőzésen, illetve nem tart attól.

Természetesen, az a legszerencsésebb, ha fokozottan betartja továbbra is a higiéniai szabályokat. Mindig legyen a kezeügyében kézfertőtlenítő, antivirus, vitaminok, és használjon jó minőségű maszkot! Ezek nem csak a koronavírus ellen védik, hanem más kórokozóktól is, így biztosíthatja magának, hogy felhőtlen kikapcsolódás legyen az utazás,  ne egy betegségekkel teli rémálom.

Mielőtt elindul, ne felejtsen el utasbiztosítást kötni!

Forrás: MTI

Frissítés dátuma: 2022.01.06.