Fedezze fel az ország csodáit: Pécs

A város látnivalói 

Ha Pécsett jár az ember, legyen akármilyen vallású a Dzsámit és a Székesegyházat nem hagyhatja ki a látnivalók sorából. 

A dzsámi (hivatalos nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony Templom) a belvárosban található, és hazánk legismertebb török kori emléke. Akik attól félnek, hogy egy templom meglátogatása talán unalmas lenne a számukra, ne aggódjanak, ugyanis a templom bemutatása modern, interaktív eszközökkel zajlik. Így többek között azt is megcsodálhatja, hogyan változott a dzsámi a történelem során.

A másik hitéleti látványosság a Pécsi Székesegyház, mely a 19. században nyerte el mai formáját. Az építmény megcsodálása mellett pedig az orgonajátékok nyújtanak további élményt számunkra. Bár 2020 végéig a székesegyház felújítás alatt van, bizonyos részei így is látogathatók, méghozzá kedvezményes áron. 

A művészet kedvelőinek három kihagyhatatlan lehetőséget is kínál Pécs városa. Kiindulópontnak a Zsolnay-negyedet érdemes választani, ugyanis ez a város kulturális és művészeti bázisa. Aki még jobban el szeretne mélyedni a Zsolnay örökségben számukra ajánljuk a Janus Pannonius Múzeum Zsolnay gyűjteményét bemutató állandó kiállítását.

Victor Vasarely a 20. század egyik legismertebb hazai festőművésze, aki számos festményét adományozta oda Pécs városának. A képeket kiállító múzeum 1976-ban nyílt meg, azóta pedig a város egyik legismertebb látványossága, így aki erre jár, mindenképp szánjon időt a múzeum felfedezésére.

A kulturális látnivalók mellett azonban egyéb szórakoztató és érdekes programokat is találhatunk Pécs városában. Ott van például a Pécsi tévétorony, melyet 1973-ban nyitottak meg, és azóta ez az ország legmagasabb épülete, egészen pontosan 197 méter magas. A hely hangulatát tovább emeli, hogy a toronyban egy étterem is található.  

A legjobb éttermek

Ha egy déli megyében járunk és még az idő is kedvező, akkor könnyedén elkaphat minket a mediterrán hangulat, ha ezt a vacsora ízvilágával is alá akarjuk támasztani, akkor a legjobb választás a Blöff Bisztró.

A mediterrán ízek mellett Pécsett a balkán konyha legjobbjait is megkóstolhatja a hangulatos Balkán Bisztróban. 

Azoknak azonban, akik kifejezetten Pécs ízeit szeretnék megtapasztalni a legjobb választás a Tüke Borház. Az étlapról olyan ételeket választhatunk, mint a libatepertő, házi grillsajtok, rétesek és különféle grill ételek, mindezek mellé természetesen a pécsi borvidék legkiválóbb italait kínálják.

Hol szálljon meg, ha Pécsett jár? 

Az egyik legexkluzívabb szálláshely a városban az Adele Hotel, mely egy a 19. században épült műemlékvédelem alatt álló épületben kialakított 4 csillagos hotel. A szobák kialakításában pedig a korabeli és a modern stílusjegyek találkozása figyelhető meg. Itt egy standard szoba ára egy főre 21 900 forint/éj. 

Egy másik kiváló választás, ha Pécsett jár az ember a Barbakán Hotel. Ezen a szálláshelyen az árak már jóval kedvezőbbek, egy fő részére  12.900 forint/éj. Ha ezt a hotelt választja nem csak a szoba árán tud spórolni, hanem a programok során is, ugyanis a Barbakán számos kedvezménnyel kedveskedik a náluk megszálló vendégeknek. 

Frissítés dátuma: 2021.04.15.