Rendszerfüggetlen okosotthon, avagy egy applikáció mind felett

Gyártófüggetlen rendszer

A Chameleon Smart Home olyan okosotthon-rendszert fejleszt, amelyben a felhasználók úgy tudják egyszerre kezelni okoseszközeiket, hogy nem számít, az egyes funkciókat milyen gyártmányú eszközök látják el.

Ez azért nagy szó, mert eddig jellemzően akár tucatnyi alkalmazásra is szüksége lehetett a felhasználónak, ha irányítani akarta a távolból az otthona működését.

Rendszerfüggetlen okosotthon

A Chameleon Smart Home segítségével azonban nem csupán a víz, az áram, az árnyékolás, a hűtés vagy a fűtés vezérlése oldható meg - ennél sokkal többet tud! A Dubai Világkiállításon is bemutatott megoldás világviszonylatban is egyedülálló, mert a rendszer képes összekötni az okosotthont az okostársasházzal.

Milyen egy okostársasház?

Az okostársasház egyszerre fókuszál arra, hogy a lakók egyéni preferenciái teljesüljenek és a ház is a lehető leghatékonyabban működjön.

Egyszerűnek tűnhet összehangolni a többféle életstílusú lakó igényeit, de a valóságban egy precíz finomhangolásról van szó, amivel akár a költségek 10 százaléka is megtakarítható. Természetesen nem csak a költséghatékonysága miatt zseniális a rendszer, de rengeteget időt is megspórol a felhasználói számára.

Egy applikáció mind felett

A társasházak lakói egyetlen applikációval szabályozhatják a lépcsőház hűtését, fűtését, a kaputelefont, a garázskaput, de akár időpontot is foglalhatnak a társasházban üzemelő fodrászhoz, vagy a közös költséget is kiegyenlíthetik a rendszer segítségével.

Arról nem szól a fáma, hogy mi történik akkor, ha az egyes lakók más-más beállítást szeretnének a közös terekben, de reméljük a fejlesztők képesek arra, hogy megoldják ezt a tipikusan emberi problémát is :)

Forrás: MTI

Nem csak okosrendszerrel spórolhat, hanem otthona védelmével is! Előzze meg a nagy, váratlan kiadásokat - kössön lakásbiztosítást!

Frissítés dátuma: 2022.01.12.