2020-as karácsonyfa trendek

Egy hét és itt a karácsony, azonban még mindig nem késő megtalálni a számunkra legtökéletesebb karácsonyi dekorációt. Ennek pedig legfontosabb eleme a karácsonyfa. 

A klasszikus piros 

Bár számos extravagáns trenddel találkozhattunk 2020-ban, a karácsonyfák terén még divat a klasszikus stílus. Ehhez legyen szó akár igazi, akár műfenyőről mindenképp a hagyományos zöld színűt érdemes választani. 

A színek tekintetében mindenképp a piros dominál, akik az egyszerűségre törekednek alkalmazhatják a zöld fa mellé ezt az egyetlen színt, azok azonban akik kicsit színesebbé tennék a klasszikus dekort a piros gömbök mellé helyezzenek fehér és ezüst színű díszeket. 

Amennyiben egy teljesen klasszikus karácsonyfát szeretne, a színek mellett a díszek formájára is helyezzen hangsúlyt, a legjobb, ha kizárólag hagyományos gömb formákat és egy egyszerű csúcsdíszt választ. 


Csillogó karácsony

A karácsony sokak képzeletében a fényekkel és a csillogással párosul, ezt pedig a karácsonyfa dekorációjánál is figyelembe veszik. Ennél a stílusnál már egy színes - akár fehér - fenyő is megállja a helyét, azonban talán még itt is a zöld a legjobb megoldás. 

Ha ez a stílus áll Önhöz a legközelebb, akkor mi sem egyszerűbb, mint az arany és ezüst díszeket variálni a díszítéskor, még jobb, ha ezek még csillognak is. 

A klasszikus gömb díszek csillogó variációi remek megoldások, itt azonban már használhatunk egyéb geometriai formákat, de akár csengőket vagy hópelyheket is. 

A szivárvány minden színe 

Ez a trend kiváló választás azok számára, akik már unják a hagyományos karácsonyi trendeket és dekorációt. A jelszó ugyanis minél színesebb, annál jobb. Itt már kifejezetten azt tanácsoljuk, hogy a klasszikus zöld fenyő helyett válasszon inkább fehéret, ezen ugyanis a színes díszek sokkal jobban fognak mutatni.

A recept tehát egyszerű, válasszon minél több színt: piros, zöld, lila, rózsaszín, ezüst, ennek csak a képzeletünk szab határt. 

Ennél a trendnél a sokszínűség azonban nemcsak a színekre, hanem a díszek felületére és formájára is vonatkozik. Hiszen még inkább egyedi lesz a karácsonyfánk, ha a matt, fényes és csillogó díszeket is kombináljuk egymással, valamint a gömbök mellé beszerzünk néhány egyéb díszt is. 


Minimalista karácsonyfa 

Egy másik trend - lényegében az előző ellentéte - a minimalista díszítés, ehhez is inkább a hagyományos zöld színű fenyőfát vagy műfenyőt ajánljuk. 

Ennek lényege, hogy a díszek számát minimálisra redukáljuk, a legjobb, ha csupán egyfajta díszt választunk ki, és csak ezt használjuk. 

Akik tökélyre szeretnék fejleszteni ezt a stílust, azoknak nincs is másra szüksége, mint egy égősorra, és kész is a karácsonyfánk.

Alternatív karácsonyfa

Ez a megoldás az utóbbi néhány évben terjedt el, ennek oka egyrészt, hogy a legtöbben nyitottak az új dolgokra, és szeretik az egyedi megoldásokat, a másik azonban a fenntarthatóság iránti elköteleződés. 

Ennek a trendnek a lényege, hogy a fenyőfát egy alternatív megoldással helyettesítjük, ezek lehetnek dobozok, ágak, fényfüzérek, melyeket fenyőfa formában helyezünk a falra, majd ezt követően ezekre helyezzük el a díszeket.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.