3+1 módszer, amivel spórolhat a karácsonyi ajándékokon

Már egy hónap sincs hátra karácsonyig, így az ajándékok megvételének időszaka aktuálissá kezd válni. A mondás úgy tartja, hogy „Jobb adni, mint kapni.”, viszont teljesen érthető, ha idén nem szeretne sokat költeni az ajándékokra. Nézzük is, hogyan tud pár egyszerű módszer segítségével spórolni a karácsonyi költségeken.

3+1 módszer, amivel spórolhat karácsonykor

Készítsen házilag ajándékot!

Sokan nem szeretnek saját kezűleg készített ajándékot adni karácsonyra, mert félnek attól, hogy az ajándékozott személy „megúszós” megoldásnak gondolná a meglepetést. Azonban ennek nem kell feltétlenül így lennie. Ha egy olyan dolgot készít el, ami hasznos és jó minőségben el tudja készíteni, akkor valójában sokkal személyesebbé válik az ajándékozás.

Például egy ínycsiklandó süteményről garantáltan nem gondolná azt a másik fél, hogy meg akarja úszni az ajándékozást. Főleg abban az esetben, ha rászánja az idejét, és gondosan becsomagolja díszpapírba az édességet.

Nem érzi úgy, hogy jó érzéke lenne a sütéshez? Ebben az esetben más, DIY holmival is meglepheti a szeretteit. Örömét leli a kötésben? Akkor egy kézzel készített zokni vagy sál kedves meglepetés lehet. Esetleg tud szappant, fürdőbombát vagy egyéb izgalmas fürdéshez használatos kozmetikumot készíteni? Akkor ne legyen rest, fogjon hozzá minél hamarabb!

Használja ki a Black Friday akciókat!

Hivatalosan a Black Friday november 26-ára esik 2021-ben. Ám ezt a napot már csak nagyon kevés vállalkozás tartja, sok bolt már november első heteiben akciózott.

Ennek ellenére a cikk megjelenésekor még vannak olyan webáruházak, amiknél tartanak Black Friday akciókat (vagy az azt követő Cyber Monday akciókat, ami idén november 29-ére esik). Különösen a külföldi weboldalakon, hiszen Amerikában sok cég ragaszkodik még az eredeti dátumhoz.

Amennyiben karácsony előtt pár héttel olvassa ezt a cikket, akkor sem kell aggódnia. Nagyon sok boltnál közvetlenül a karácsonyi előtti időszakra vannak időzítve az árleszállítások, mert a boltok vezetői is tudják, hogy minden évben vannak vásárlók, akikben ilyenkor tudatosul az ajándék vásárlás terhe. Ezért ne habozzon, nézzen körül bátran a boltok kínálatai között, ugyanis még biztosan fog találni akciókat.

Vegyen egy nagyobb értékű ajándékot az egész családnak

Egy olyan dolog, amit az egész család tud használni, mindig sikert arat.

Ilyen például egy izgalmas társasjáték, amit többen is tudnak játszani egyszerre. Ugyan elsőre borsosnak tűnhet az ára, de ha leosztja az árat a család tagjainak a számával, akkor az egy főre jutó költségek sokkal kedvezőbbek lesznek, mintha mindenkinek külön vett volna ajándékot.

+1: egész évben vegyen ajándékot

Minden évben plusz stresszt jelent Önnek, hogy milyen ajándékot vegyen a távolabbi rokonainak? Ezt a feszültséget jelentősen csökkenteni tudja azzal, ha nem az év utolsó negyedére korlátozza az ajándékok keresését.

Amikor az év más időszakában jutnak eszébe a karácsonyi ajándékok, ne habozzon: akár az augusztus végi akciók alatt is megveheti őket. Így az ajándék vásárlás stressze nem kínozza Önt a karácsony előtti készülődés közepette, és az is lehet, hogy az év közbeni akciók alatt sokkal kedvezőbb áron tud vásárolni.

A Biztositok.hu blog Hasznos tudnivalók részén még számtalan olyan tippről olvashat, amik jelentősen megkönnyíthetik a mindennapjait.

A hirtelen jelentkező károk költségei gondot szoktak okozni Önnek? Ez esetben tekintse meg biztosítási ajánlatainkat, melyek között lakás-, utas-, kötelező- és CASCO biztosításokat is talál!

Frissítés dátuma: 2021.11.26.