Nulla dugulás az M0-s úton

Sokak fognak fellélegezni, ha végre megépül az M0-s bővítése.

Már csak négy évet kell várni

Várhatóan leghamarabb 2026-ban fog elkészülni, ami ugyan sok időnek tűnik, de ha a beruházás nagyságát vesszük alapul, már korántsem olyan kiugró sem a négy év kivitelezési idő, sem a 40 milliárd Ft, amennyibe egy kilométere fog kerülni az útbővítésnek.

Végre bővül az M0-s

"Egy útépítés költségét olyan szakmai, műszaki tényezők befolyásolják, mint az út keresztmetszetének mérete, műtárgyak száma és jellege, a csomópontok száma vagy, hogy sík- vagy dombvidéki-e a vonalvezetés.”- indokolta meg az átlag útárnál tízszer drágább összeget a kivitelező Dömper Kft. projektvezetője, Zsilák-Makra András.

Összetett domborzati viszonyok

Ebből a szempontból nem tartozik az egyszerű utak közé a bővítés, mivel az M0-s 11-es és a 10-es főút közötti szakasza több alagúton és hídon is át fog haladni. Ez a kétszer két sávos autópálya érinteni fogja Budakalászt és Ürmöt, majd csatlakozik külön szintben az M10-es Budapest-Kesztölc szakasz Üröm-Solymár közötti részéhez - utóbbi már csak kétszer egy sávos lesz.

Sajnos az autópályákon gyakoriak a balesetek. Nehéz megelőzni őket, de reméljük, a kibővített M0-s csökkenteni fogja a halálos kimenetelű ütközések gyakoriságát.

Mindenesetre adjon egy túlélési esélyt az autójának iskössön teljes körű CASCO-t !

Frissítés dátuma: 2022.01.18.