Nem mind kripto, ami fénylik... a csalók újabb trükkökkel élnek

Egyre több ember vesz kriptodevizát

Bár a Bitcoin közel sem új találmány, de ahogy nő a népszerűsége, minden más kriptodeviza is egyre vonzóbbnak tűnik az emberek szemében.

Mivel elég kevesen értenek igazán a kriptodevizákhoz, és a terület még mindig nincs nemzetközileg leszabályozva, ideális terepet nyújt a csalók számára. Sokakban csak mostanában ébredt fel az érdeklődés a kriptok világa iránt, de mivel a kapzsiság örök emberi gyengeség, tulajdonképpen nincs is nehéz dolga annak, aki vissza akar élni az emberek hiszékenységével.

Nem mind kripto, ami fénylik

Mindig tájékozódjunk!

A napokban jelent meg a portfolio.hu-n egy cikk, ami jól illusztrálja, hogy még nyilvánvaló weboldal hibák ellenére is hajlamosak vagyunk bízni abban, hogy jó vásárt csinálhatunk a metaverzumban.

Egy jó tanács

Csak olyan terméket vegyünk, amit ismerünk, és csak olyan honlapról, ami garantáltan hivatalos - mindig ellenőrizzük le az URL-t! 

Egy kevéssé profi megjelenésű oldal és a helyesírási hibák mind-mind árulkodó jelek arról, hogy nem a megfelelő helyen járunk. 

Az adataira is vigyázzon

Nem csak simán a pénzét csalják ki, de jó eséllyel az adatait is, amik segítségével még több pénztől fogják megfosztani. Ezért ha kriptodevizát akar venni, tegye meg inkább egy jónevű brókercégen keresztül. Lehet, hogy első hallásra többe fog kerülni, viszont akkor biztos, hogy valóban tulajdonosává válik a kiszemelt kriptoeszköznek.

Ne csak a metaverzumban éljen

Bár a fizikailag megfogható tulajdon kezd visszaszorulni a digitális mellett, azért nem árt tudatosítani, hogy mi is a fizikai világban élünk, nem a metaverzumban. És ha baja esik a fizikai dolgainknak, az nagyon tud fájni anyagilag is. 

Vigyázzon az adatai mellett az értékeire is: kössön lakásbiztosítást és CASCO-t!

Frissítés dátuma: 2022.02.14.