Ki ne ismerné a skandináv stílust?

A letisztultság és a komfort találkozása

Szereti a modern hatást, de el akarja kerülni a túlságosan egyszerű és egyhangú légkört az otthonában? Ebben az esetben a skandináv stílus tökéletes iránymutatást adhat Önnek a lakberendezés terén.

Letisztultság és komfort

Mi jellemző a skandináv lakberendezési stílusra?

Hasonló a minimalista lakberendezéshez, de annál sokkal otthonosabb légkört biztosít. Ezért ha tetszik Önnek a minimalista stílus, de egy kicsit ingerszegénynek találja, akkor érdemes adnia egy esélyt a skandináv lakberendezési irányzatnak.

Milyen otthonokba ideális?

Ha kevés az otthonába bejutó természetes fény, ezt a stílust érdemes követnie. Mivel Skandináviában az év nagy részében nincs túl sok természetes fény, ennek ellensúlyozása a fő pillére a skandináv stílusnak - ezért nem csak karácsonykor vannak égősorok az ablakokban, hanem az év minden napján. Nem véletlen, hogy a színpalettát is a világos, semleges színek uralják.

A relaxáció elősegítése is kiemelt eleme ennek a lakberendezési stílusnak - használjon hát bátran puha plédeket, párnákat, és hangulatos gyertyákat.

Hogyan kezdjen neki a skandináv átváltozáshoz?

Szelektáljon ki minden olyan berendezési tárgyat, amit már nem használ, és nem kötődik hozzá érzelmileg sem! A szelektálás terjedjen ki mindenre: bútorra, ruhára, könyvre, csecsebecsékre.

Természetesen nem szabad túlzásba esni, mert az sem mutat jól, ha a szobák kongnak az ürességtől.

Rakjon minél több növényt a lakásba!

A skandináv stílus szereti keverni a természet elemeit a modern látványvilággal - ráadásul a növénytartásnak számos előnye van.

Semleges bútorok előnyben

Ha még tovább szeretné fokozni a berendezés természetközeli jellegét, válasszon egyszerű vonalú, díszítés nélküli, fából készült bútorokat! Ezek ugyan jóval drágábbak, mint bútorlapból készült társaik, de időtállóbbak is.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.