Téli hangulat az ünnepek után is

Ha téli lakberendezési tippekről van szó, akkor a legtöbb embernek rögtön a karácsonyi dekoráció és az ünnepi díszek jutnak az eszébe. A havazás, a hideg idő és a valódi téli hangulat azonban leginkább a januárra jellemző. Így ilyenkor is érdemes néhány apró trükkel megteremteni a téli varázst az otthonunkban is.

Bekuckózós hangulat 

Hiába az ünnepi pihenés és a hosszú szabadság, januárban általában fáradtabbak vagyunk, mint karácsony előtt. Erre a borús időszakra a rossz idő, és a havazás pedig még egy lapáttal rátesz. Ilyenkor nincs is jobb program, mint egy bögre forró csokival a kanapéra kuporodni, és nézni a kedvenc műsorunkat. 

Ez a hangulat azonban kétségkívül akkor az igazi, ha az otthonunkat is a pihenéshez rendezzük be. Mivel ez a trend egyértelműen átmeneti, így érdemesebb, a maradandó bútorok helyett inkább a kisebb részletekre koncentrálni. Ilyenek lehetnek a különféle ágytakarók, párnák, bögrék és kisebb dekorációs tárgyak.

Ezeket idén a következő stílusban érdemes beszerezni:

  • világos színek, leginkább fehér és szürke 
  • bársony anyag
  • műszőrme 
  • kötött holmik
  • áttetsző, üveg részletek 

Skandináv életérzés

A skandináv lakberendezési stílus egyre népszerűbb hazánkban is, a téli időjárás megjelenésével pedig még többen rendezik be ennek megfelelően otthonukat. 

Ennek a lakberendezési stílusnak a lényege, hogy otthonunk minél tágasabbnak tűnjön, ehhez letisztult, funkcionális berendezéseket érdemes választani, valamint kiemelten fontos elemei a stílusnak a természetes anyagok. 

Az előző trendhez hasonlóan itt is a világos színek dominálnak, a skandináv stílusban azonban a fehér és szürke alapokat fekete részletekkel teszik jellegzetessé. Bizonyos esetekben azonban a pasztell zöld és rózsaszín is megjelenik ebben a trendben. 

A másik fő jellemvonása a természetes elemek használata, a faanyag az egyik legelterjedtebb, a padlók és bútorok tekintetében kizárólag ezt az anyagot használják, emellett a szobanövények mint dekorációs elemek adják a skandináv stílus természetközeliségét. 

További ötletek 

Amennyiben nem szeretne egy teljes lakberendezési stílusváltáson átesni, akkor is van néhány ötlet, melyet bevethet annak érdekében, hogy téli hangulatot teremtsen otthonában. 

  • Dekorációs elemként használjon fenyőágakat, tobozokat, ezeket műhó segítségével, akár még hangulatosabbá varázsolhatja.
  • Érdemes beszerezni fából készült díszeket, ezek közül ilyenkor a hópelyhek, szarvasok vagy agancsok a legnépszerűbbek. 
  • Bár az adventi időszaknak már vége, a koszorúk még mindig népszerű ajtódíszek.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.