A legolcsóbb európai úticélok 2021

Görögország és Horvátország idén is népszerű úticélok, azok számára azonban, akik olcsóbb európai országokat keresnek, összegyűjtöttük a három legideálisabb választást.

Észak-Macedónia 

Egy expressz (3 órás) Budapest-Szkopje járat esetében az oda-vissza út akár 150 ezer forintba is kerülhet, ha azonban hajlandóak vagyunk egy hosszú (13 órás) repülőút megtételére, akkor ez az ár 65-70 ezer forintra is csökkenhet. 

Ha már megérkeztünk Észak-Macedóniába, akkor már nem kell óriási kiadásokra számítanunk, az szálláshelyek átlagára 15.000/fő/éj, de ennél olcsóbb lehetőségeket is találhatunk. A mindennapi kiadásokat tekintve pedig a magyarországi árakhoz hasonlóakkal találkozunk:

  • ebéd egy olcsóbb étteremben: 1.300 forint
  • egy eszpresszó kávé: 270 forint
  • egy helyi sör: 495 forint 

Észak-Macedónia jelenleg a beutazási előírások szempontjából is kedvező célpont, ugyanis nincs szükség regisztrációra és tesztre, valamint karanténkötelezettség sincs. 

Montenegró

Azok számára, akik egy tengerparti kiruccanásra vágynak Montenegró lehet a legideálisabb úticél. A Budapest-Podgorica útvonalat repülővel pedig bő egy óra alatt megtehetjük, és akár 25 ezer forintos oda-vissza jegyeket is kifoghatunk. 

Bár az utazás olcsóbb, mintha Észak-Macedóniába utaznánk, az országon belül itt már magasabb összegekkel találkozhatunk. A szálláshelyek átlagára Montenegróban 28.000/fő/éj. Azonban nemcsak a szállás, hanem a mindennapi kiadások is magasabbak:

  • ebéd egy olcsóbb étteremben: 2.000 forint
  • egy eszpresszó kávé: 335 forint
  • egy helyi sör: 675 forint

A jelenlegi beutazási szabályok Észak-Macedóniához hasonlóan rendkívül kedvezőek, nincs karantén, teszt és regisztráció sem. 

Szlovénia 

Szlovénia remek választás azok számára, akik nem szeretnének túl messzire utazni, és Horvátországot idén egy másik szomszédos országra cserélnék. Amennyiben a határtól nem messzire tervezünk utazni úgy az autós utazás is remek választás lehet, ám egy Budapest-Ljubljana oda-vissza járat ár is mindössze 70 ezer forint. 

A szálláshelyek árai nagyjából Montenegró szintjén mozognak, átlagosan 27.000/fő/éj körüli összeget kell fizetnünk a szállásért. A mindennapi kiadások azonban valamivel magasabbak:

  • ebéd egy olcsóbb étteremben: 2.600 forint
  • egy eszpresszó kávé: 335 forint
  • egy helyi sör: 845 forint

Szerencsére hazánk Szlovénia zöld listáján szerepel, ennek értelmében megszűnt a teszt kötelezettség és karanténba se kell vonulniuk az idelátogatóknak. 

A beutazási szabályokról részletesebben idekattintva tájékozódhat. 

Forrás: hikersbay.com

Frissítés dátuma: 2021.07.14.