Így tudod kiválasztani nyaraláshoz a legideálisabb szálláshelyet!

A nyaralás helyt ad az önfeledt szórakozásnak és felüdülésnek. Viszont a kellemes időtöltést nagyon könnyen el tudja rontani az, ha csalódunk az előre kiválasztott szálláshelyünkben. Szerencsére pár szempont figyelembevételével az eseménydús napok után olyan helyen tudjuk álomra hajtani a fejünket, ami minden igényünket kielégíti. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan. 

Megbízható a szálláshelyet kínáló weboldal? 

A mai világban már szinte mindenki interneten foglal szálláshelyet. Ugyanakkor még mindig nagyon könnyű átverés áldozatává válni, ha nem tudjuk, hogyan keressünk olyan szállást, ami pontosan úgy néz ki, ahogy azt a weboldalon szemléltetik. Szálláskeresésénél az az egyik legfontosabb szempont, hogy milyenek a visszajelzések a kiszemelt ingatlanról vagy a hotel szobáiról. Amennyiben akár egy visszajelzés is említ egy adott problémát – például barátságtalan a kiszolgálás vagy kemények a matracok – arra a problémára nekünk is érdemes számolni.  

Emellett érdemes nagyon szkeptikusan kémlelni a szálláshelyek weboldalait. Íme 4 jel arra, hogy a kiszemelt szállás nem pontosan olyan, ahogy az meg van jelenítve a honlapon:

    • az apartman tulajdonosából vagy a hotel ügyfélszolgálatából harapófogóval kell kihúzni minden információt 
    • a képek nagyon erősen retusáltak
    • a szállásnak rossz értékelései vannak más weboldalakon 
    • a térképen teljesen más az elhelyezkedése, mint ahogy azt hirdették a honlapon

Esetleg, ha tudunk olyan ismerősről, aki volt már a célpontunk környékén nyaralni, akkor őt is megkérdezhetjük arról, hogy hol szállt meg és meg volt-e elégedve a hellyel.

Milyen típusú nyaralásra mentek? 

Családonként változó, hogy ki milyen jellegű vakációra megy el. Vannak olyanok, akik az egész napos városnézést preferálják, ahogy vannak olyanok is, akik egész nap a tengerparton sütkéreznek. Érdemes átgondolni, hogy ti milyen típusú üdülést preferáltok, mivel minden vakációtípushoz más elhelyezkedésű szállás ideális. 

Például egy városnézős úthoz egy központi részen elhelyezkedő szállás a legideálisabb, viszont egy kirándulós, természetközpontú nyaraláshoz egy kisebb falucskában elhelyezkedő vendégház vagy egy kényelmesebb sátor jobban megfelelhet. 

Hányan mentek nyaralni? 

Ez nemcsak abból a szempontból fontos, hogy hány férőhelyes szállást válasszunk, hanem a szálláshely jellegétől is. Ugyanis egyes szállások kifejezetten kevés ember befogadására lettek kialakítva, emiatt egy sok emberes utazás esetén több egységért kell fizetni, hogy mindenki elférhessen. A hotelek például pont erre a célra lettek kitalálva, ezért egy nagycsaládos nyaralás esetén sokkal megfizethetőbb egy több ágyas apartmanban lakni, ahol mindenki elfér.

Milyen hosszú ideig maradtok?

Amennyiben hosszú hetekre szeretnétek kimozdulni otthonról, egy felszerelt apartmanban sokkal jobban megéri lakni, mint mondjuk egy hotelszobában. Egyrészt azért, mert az étkezés költségei lényegesen lecsökkennek – hiszen van konyha, ahol alkalmanként tudtok főzni – másrészt azért, mert általában az apartmanokban van mosógép. Ergo, egy kéthetes nyaralásra sem kell két bőröndnyi ruhát vinni, mert ki lehet mosni a ruhákat.

Tömegközlekedés vs. autózás 

Érdemes azon is gondolkodni utazás előtt, hogy hogyan szeretnénk megoldani a vakáció alatt a közlekedést. Ha viszonylag közel van az úti cél, elsőre csábító lehet a saját autónkkal menni, hogy ott helyben is tudjuk használni a gépjárművet.

Viszont, ha az adott városban nagyon kevés parkolási lehetőség áll a rendelkezésünkre vagy a parkolási díj drága, akkor csak fejfájást fog okozni a vezetés. Ilyen helyzetekben előnyösebb lehet a helyi tömegközlekedésben gondolkodni. Ennek különösen külföldi nagyvárosokban érdemes utánajárni, hiszen a városokban általában sokkal olcsóbb és kényelmesebb a tömegközlekedés, mint autóval közlekedni.

Ám nemcsak így érdemes felkészülni egy külföldi útra, hanem egy megfelelő biztosítás kötésével is. Hiszen, ha egy idegen országban érnek minket balesetek, az komoly pénzügyi kiadásokat róhat a nyakunkba. Ezekhez a költségekhez képest egy utazási biztosítás pár száz forintos napi díja eltörpül.

Válassz 6 biztosítási cég 47 utasbiztosítási ajánlata közül, és érezd magad nagyobb anyagi biztonságban a nyaralásod közben!

Frissítés dátuma: 2021.07.02.