Valentin napi dekoráció ötletek

Az ünnepi hangulathoz szorosan hozzátartozik az otthonunk tematikus dekorációja, ez a valentin nap esetében sincs másképp. Cikkünkben bemutatjuk az ehhez szükséges valentin napi stílus trendeket és DIY ötleteket. 

Párizs, romantika és vintage 

Ha igazán romantikus hangulatot szeretnénk teremteni, de közelebb áll hozzánk a visszafogott stílus akkor a vintage stílusból és Párizsból érdemes inspirálódnunk. 

Ennek legfőbb elemei a következők:

  • Világos, pasztell színek (leginkább fehér és púder rózsaszín)
  • Anyagok tekintetében a fa és a gyapjú a meghatározó. A textíliák tekintetében a horgolt és csipkés elemeket helyezzük előtérbe. 
  • Ebben a stílusban egyre népszerűbbek a szárított virágok, mint dekorációs elemek. Ezek közül a legkedveltebb a levendula. 

Mivel idén a valentin napot kénytelenek vagyunk otthon tölteni, így az ételek és italok, valamint az asztal díszek kiválasztása során is érdemes a francia fővárosból inspirálódnunk. 

Ehhez elengedhetetlenek a csipkés asztaldísszek, a magas, vékony gyertyák fém gyertyatartókkal, pezsgős poharak - akár kalligrafikus írással - minőségi pezsgővel és eperrel. Az olyan desszertek, mint a macaron és a szárított virágokkal készült sütemények nemcsak ínycsiklandozók, hanem kiváló dekorációs elemek is. 


Saját készítésű díszek 

Ha nem szeretné az egész lakást átalakítani, valamint vagyonokat költeni, vagy csak jobban szereti a saját készítésű dolgokat, akkor is számos dologgal feldobhatja az otthonát valentin napra. 

A legegyszerűbb, ha otthon fellelhető dolgokat használunk fel, például remek díszek készülhetnek a szívalakú sütiformákból, valamint befőttes üvegekből. Előbbieket szalagok segítségével fellóghathatjuk, míg utóbbiakat néhány csipke, mécses vagy virág segítségével tehetjük hangulatossá.

Az is remek megoldás, ha a dekorálást kedves, szerelmes üzenetekkel ötvözzük, például üzenetekkel ellátott girlandok segítségével, melyeken a szöveget írhatjuk akár szív formájú színes papírokra is. 

Kedvenc tippünk: Szerezz be egy már nem használt földgömböt (de akár egy új, dizájnos darabot is választhatsz), valamint aranyszínű betűmatricákat, melyekkel a földgömbre ragaszthatod a “Te jelented nekem a világot!” feliratot.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.