Tavaszias lakás tippek

A naptár szerint már pár hete itt a tavasz, bár az időjárás még nem erről árulkodik, de lassan a napsugarak is megjelennek, szóval itt az ideje, hogy az otthonunkat is tavaszi hangulattal töltsük meg. 

Örökérvényű tippek 

A tavaszi lakberendezési tippek szerves részei a növények, és maga a természetközeliség. Így amennyiben nem akarod, hogy a lakásod egy teljes stílus váltáson menjen át, akkor érdemes csak néhány aprósággal megteremteni a tavaszi hangulatot. 

Az első lépés tehát néhány vágott virág vagy cserepes növény beszerzése, ezek nagyon apróságnak tűnnek mégis percek alatt tavaszi hangulatot és remek illatot varázsolnak az otthonunkba. 

A másik lehetőség néhány apróbb kiegészítő beszerzése, ezek kiválasztása során tartsuk szem előtt, hogy olyan elemeket válasszunk, melyek a természetközeliséget idézik. Válasszunk tehát természetes anyagokat - fa, len, pamut - és egyszerű, letisztult színeket. 

2021-es trendek 

Amennyiben azonban nem elégszel meg néhány kiegészítővel és akár az egész lakást átalakítanád a tavaszi hangulat érdekében, akkor érdemes tisztában lenned az idei tavaszi lakberendezési trendekkel. 

Az egyik idei trend az ötvenes éveket idézi, és visszarepít minket nagymamánk otthonába. A trend lényege a színhasználatban és a mintákban rejlik. Itt a zöld, barna és sárga színek dominálnak, ezeknek is a mélyebb, nem rikító árnyalatai, a minták terén pedig az apró virágok. 

Akik esetleg kicsit soknak érzik ezt a stílust, alkalmazzák a föld színeket önmagukban minták nélkül, ilyenkor még inkább érdemes beszerezni néhány természetes anyagokból készült kiegészítőt.

Idén tavasszal egy másik népszerű lakberendezési stílus lesz a Japán ihlette otthon. Ennek alapja a letisztult stílus, ehhez egyszerű, világos színeket érdemes választani, mint a fehér, a bézs vagy a világos szürke. A kiegészítők terén is törekedjünk erre a hatásra, ehhez használjunk kőhatású vagy kerámia kiegészítőket. 

Ez a trend azért is népszerű, mert az idei év színe a szürke és a sárga - idén Pantone két színt is választott -, így az egyik legjobb megoldás, ha a japán stílust vesszük alapul és emellé választunk élénk, rikító sárga kiegészítőket. Ebben az esetben mindenképp szerezz be friss, vágott nárciszt.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.