A 10 legjobb ajándékötlet a biciklitúra rajongóinak

Elhatároztuk, hogy biciklitúrára készülő ismerősünknek valami hasznosat ajándékozunk? Íme 10 ajándékötlet és a hozzá való tudnivalók.

Szívószálas kulacs 

Különösen a nyári melegben gyakran előfordul, hogy megszomjazunk, de nincs kedvünk/időnk megvárni, amíg egy pihenőhelyhez érünk, hanem menet közben szeretnénk magunkhoz venni kedvenc innivalónkból. Erre kitűnően alkalmasak a szívószálas kulacsok, amelyeket sportolás közben is kiválóan használhatunk - a 3dl-estől egészen a több mint egy literes kiszerelésig. 

Forrás: decathlon.hu

Számzáras lakat 

Magától értetődő az az igény, hogy ha valaki magára hagyja a járművét, - adott esetben a kerékpárját - akkor dolga végeztével szeretné, ha ugyanazon a helyen meg is találná. A kerékpárlakatoknak számtalan formája létezik, ha nem akarjuk a véletlenre bízni, hogy ki is tudjuk majd azt a lakatot nyitni, akkor a számzáras lakat a jó megoldás - mindaddig, amíg nem feledkezünk meg a helyes nyitókombinációról. 

Forrás: kerekparguru.hu

Felfújható nyakpárna

Bármennyire is kitartóak vagyunk, a kerékpározásban is el fogunk egyszer fáradni, és pihenni kényszerülünk. Ezen pihenési időt tehetjük kényelmesebbé egy felfújható nyakpárna segítségével, amellyel a kényelem mellett még a nyaki merevséget és az azzal járó fájdalmakat is  megelőzhetjük. 

Forrás: legjobbmunkaruha.hu

Poggyászcímke

A "járművünk" biztonsága mellett nem elhanyagolható az sem, hogy a magunkkal vitt csomagokat, poggyászunkat megjelöljük sajátunkként, megkönnyítve a későbbi beazonosítást. Természetesen ilyen azonosítók házilag is készíthetők, azonban jó ötlet előre elkészített címkéket használni, ezeket rendszerint egy plasztikkártya formájában árulják, amelyek egy transzparens, vízhatlan borítóval és előre kialakított műanyag hurokkal rendelkeznek. 

Forrás: flyeralarm.com

Vízhatlan utazótáska készlet

A magunkkal vitt holmikat a beazonosításon túl érdemes ellátni vízhatlan védelemmel is. Erre kitűnőek a rendszerint 3-5-ös csomagokban árult vízhatlan utazótáska készletek: vízhatlan anyagból készültek, műanyag cipzárral, praktikusan zárhatók, és természetesen nem csak a víztől, hanem a portól és egyéb szennyeződéstől is védik a benne lévő dolgokat. 

Forrás: xhaztartas.hu

Hátizsák

A biciklis és egyéb túrák elengedhetetlen kelléke (a gurulós bőröndök mellett, persze) a hátizsák. Ezeket minden formában, színben, méretben és árkategóriában lehet kapni, viszont biciklis túrák esetén célszerű szem előtt tartani itt is a vízhatlanságot és a megfelelő méretet. 

Forrás: decathlon.hu

Poggyászvédő

Ha a poggyászunk/csomagunk mégsem felel meg a fent említett vízhatlansági feltételeknek, vagy csak ha simán egy plusz statikus biztonsági réteget szeretnénk a csomagjaink számára, akkor érdemes beszerezni egy poggyászvédőt. A hátizsákokhoz hasonlóan minden méretben, színben, felhasználási helyzetre gyártanak belőle, amelyből ki-ki igénye szerint válogathat. 

Forrás: walmart.com

RFID blokkoló

Amennyiben a kártyával történő fizetést részesítjük előnyben, egy RFID-blokkoló pénztárca vagy kártyatartó nagyon hasznosnak bizonyulhat. A fintech cégek nagy része mobilalkalmazáson keresztül ajánl instant aktiválás/deaktiválás funkciót a kártyánkhoz, a "hagyományos", banki kártyáknál ez körülményesebben működik. Ez esetben viszont amíg a bankkártyák ilyen tárcában vannak, a chipjeik semmilyen távolságból nem olvashatóak le, és az adatainkatt is biztonságban tudhatjuk.

Forrás:  etaska.hu

Powerbank

Az utazás során magunkkal tartott eszközeinket (okostelefon, tablet) bizony néha etetni kell, viszont egy biciklitúra során nem gyakran jutunk konnektor közelébe. A vésztöltők számos variációban elérhetők, a vásárlásukkor érdemes szem előtt tartani, hogy hány eszközt szeretnénk vele tölteni, milyen a kapacitása a powerbanknak (hányszor tölthetünk fel vele egy eszközt) és ne feledkezzünk el arról sem, hogy a nagyobb kapacitásúakat bizony jóval több idő feltölteni. 

Forrás: edigital.hu

Multifunkcionális USB kábel

Ha már van nálunk töltőfej vagy esetleg powerbank, akkor csak annyi kell, hogy az eszközünknek megfelelő csatlakozó is legyen a kábelen. USB-C (ezek az újabb eszközök esetén), micro USB (a régebbi eszközöknek) és a lightning csatlakozó (ezek főleg az Apple termékeihez mennek) hármas kombója az, amit a legtöbb ilyen multifunkcionális USB kábel kínál. 

Forrás: emag.hu

Frissítés dátuma: 2021.08.31.