Elköltözik a gyermeke otthonról? Így szerezhet neki bútort alacsony áron!

Elérkezett a szeptember, ez pedig egyet jelent az egyetemi évkezdéssel. Ebben az időszakban egyes egyetemisták elköltöznek otthonról. Ha az Ön gyermeke is ilyen módon kezdi az évet, nem árt egy kis segítséget nyújtani számára a költözködésben, például költséghatékony bútorok keresésével.

Hiszen egy egyetemistának legtöbbször nincs annyi pénze, hogy a legdrágább darabokat válassza ki újdonült otthonába, ezért minden segítség jól jöhet. Ebben a cikkben megtudhatja, hogy juthat hozzá minőségi, ugyanakkor pénztárcabarát bútorokhoz.

Vegyen használt bútorokat!

Teljesen érthető, ha elsőre szkeptikus a használt bútorokkal szemben, ám ennek ellenére igenis lehet minőségi használt bútorokat kifogni.

Keressen garázsvásárokat! 

Ha bútorvadászatra készül, és lát egy garázsvásár hirdetést a közösségi médiás felületeken vagy egy garázsvásárt hirdető táblát az út szélén, akkor álljon meg! Lehet, hogy itt rábukkan azokra a bútorokra, amiket keres. 

A garázsvásár során értékesített bútorok olcsóbbak, mint bárhol máshol, aminek több oka is lehet: vagy azért, mert a tulajdonosnak fogalma sincs, hogy mennyit érnek a bútorai, vagy csak minél hamarabb meg akar szabadulni tőlük. Ha egy garázsvásáron nézne körbe, ne féljen alkudozni. Gyakran képes lehet rábeszélni az eladót, hogy alacsonyabb árat kínáljon Önnek a kinézett holmikért.

Nézzen körül a Marketplace-n! 

A Facebooknak mára már van egy olyan funkciója, ami Marketplace néven fut. Itt a felhasználók eladhatják már nem használt értékeiket, így rengeteg használt bútor van fent ezen az oldalon. Emiatt érdemes körülnézni rajta, hiszen könnyen találhat olyan darabokat, amik hű szolgálatot tesznek gyermekének. Viszont arra érdemes ügyelni, hogy csakis olyan tárgyakat vegyen meg, amiről több fotót is mellékelt az eladó, ugyanis egy fotó nem mindig adja vissza a tárgy valós állapotát. 

Fontolja meg a használt bútor boltokban való vásárlást

Annak idején csak ruha turkálók álltak a rendelkezésünkre, ha használt árucikket szerettünk volna vásárolni. Viszont ma már majdnem, hogy bármire találunk használt boltot, és ez nincs másképpen a bútoroknál sem. Keressen bátran használt bútor kereskedéseket a lakhelye közelében, és látogasson el oda gyermekével együtt. 

Kérdezzen körbe ismerősei között!

Meglepődne azon, hogy az emberek mennyire meg akarnak szabadulni a már nem használt dolgaiktól. Kérdezzen rá bátran ismerőseinél, hogy rendelkeznek-e felesleges bútorokkal, mivel könnyen lehet, hogy ilyen módon is találhat hasznos berendezéseket. Így a gyermeke is eggyel több bútorral gazdagodhat, és az ismerőse is fellélegezhet.

Vásároljon szezonálisan, ha egyenesen a boltból vesz bútort! 

Az akciók általában mind egy időben futnak a boltokban, különösen az ünnepek körül. Használja ki ezeket a leárazásokat, és szerezzen nagyobb bútorokat és hozzájuk illő egyéb kiegészítőket. 

A január és a július is jó alkalom a bútorvásárlásra, mert az üzletek ebben az időben cserélik a készleteiket. Ekkor nagy mértékben csökkentik az árakat, hogy megszabaduljanak a felesleges daraboktól. Emellett egyes szezonok végén is találhat kedvezményeket. Például a teraszbútorokat gyakran augusztus végén árazzák le.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.