Ajándékötletek a lakberendezés szerelmeseinek

Ajándékot vásárolni kétségkívül azok számára a legkönnyebb, akiknek ismerjük a hobbiját, érdeklődési körét. Sokak számára ez a szenvedély éppen a lakberendezés. 

Ajándékok helyiségenként

Abban az esetben, ha egy szerettünket valamilyen az otthonába illő lakberendezési tárggyal szeretnénk meglepni, érdemes végig haladni a lakása egyes helyiségein. Ezt nyugodtan megtehetjük a következő látogatásnál (természetesen persze ne túl feltűnően), ilyenkor két dologra érdemes figyelni. Egyrészt nézzük meg mi az amire szüksége lehet, másrészt pedig vegyük szemügyre az egyes helyiségek stílusát. 

Egy kis ízelítő

Amennyiben a fenti ötletet alkalmazta, de így sem jutott dűlőre az ajándékokat illetően, akkor a teljesség igénye nélkül adunk néhány különleges tippet, aminek egy enteriőr-rajongó biztosan örülni fog. 

  • Gyertya: Egy nagyon egyszerűnek tűnő, de annál több lehetőséget rejtő ajándékötlet egy különleges gyertya. A forma- és színvilágot tekintve számos egyedi, akár bohém darabot is találni, azoknak akik viszont inkább az elegáns, letisztult stílust kedvelik választható valami egészen exkluzív gyöngyszem, például egy parfümmárka kreálmánya. 
  • Kávéfőző: Ha nem csak az esztétikumot, hanem a praktikumot is szem előtt tartja, akkor remek választás egy kávéfőző. Elsőre talán nem hangzik túl divatosnak, de a modern kávéfőzők többsége már ebben is elsőosztályú. Egyre népszerűbbek a kapszulás kávéfőzők is, ehhez ajándékba még egy csinos kapszulatartót is választhat.
  • Fürdőkád tálca: Filmeket nézegetve biztos mindenki álmodozott már arról, hogy egy hosszú munkanap után megpihen egy kád habfürdős vízben, egy izgalmas könyvet olvasgatva vagy filmet nézve és italt szürcsölgetve, de mi ennek az akadálya? Hát igen az a bizonyos fürdőkád tálca, melyre elhelyezhetjük a lazításhoz szükséges eszközöket.

fürdéskádban

  • Italkocsi: Rettentően stílusosan néz ki egy ezüst, arany vagy esetleg az oly népszerű rose gold színben pompázó italkocsi. Ez még azok számára is remek ajándék, akik nem fogyasztanak italokat, ezek a kocsik ugyanis kidekorálva, dísztárgyakkal ellátva is nagyon esztétikusak. 
  • Fűszernövények: Egyre népszerűbb az önfenntartó életmód, ennek az egyik legegyszerűbb lépése, ha a fűszernövényekkel kezdünk. Amennyiben nem szeretnénk egy egyszerű, elcsépelt ajándékot választani, akkor vásároljunk néhányat a legnépszerűbb fűszernövények közül, hozzá a konyha stílusához illő cserepeket, és akár még egy pompás tárolót is beszerezhetünk. 

Könyvek, magazinok és kurzusok 

Bizonyos esetekben azonban a fentiek nem nyújtanak segítséget, ugyanis a kőkemény “self-made lakberendezők” hallani sem akarnak arról, hogy rajtuk kívül bárki más is vásároljon az ő otthonukba. De ne aggódjon, ugyanis erre is van megoldás.

  • Könyvek: Napjainkban már számos könyv létezik a lakberendezéssel kapcsolatban, és ezekkel biztosan nem nyúlunk mellé. (pl.: Trom Kata: Miért ott van a szék?)
  • Magazinok: A könyvekhez hasonlóan remek választás egy előfizetés valamelyik népszerű lakberendezési magazinra. (pl: Otthon)
  • Kurzusok: Ha valami különlegesebb ajándékot szeretnénk, akkor kiváló megoldás, ha az illetőt befizetjük egy lakberendezéssel kapcsolatos kurzusra vagy workshopra. 
  • Ajándékutalvány: Végezetül, ha minden ötletből kifogytunk, akkor a legegyszerűbb, de sokszor a legjobb megoldás, ha megajándékozzuk egy vásárlási utalvánnyal, mely a kedvenc lakberendezési üzletébe szól. 

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.