Teljes nyugalomban töltené el a vakációt? Mutatjuk a legbiztonságosabb európai úti célokat

A külföldi utak mindenkit izgalommal tölthetnek el. Hiszen ilyenkor egy teljesen ismeretlen környezetbe csöppen az ember, amivel kicsit kiszakad a hétköznapok monotonitásából. Ám sajnos gondosan meg kell válogatni az úti célt, ugyanis nem minden ország biztonságos utazás szempontjából.  

Szerencsére Európában nem leselkedik annyi veszély a turistákra. Ezt az is szemlélteti, hogy a világ 10 legbiztonságosabb országai között 6 európai ország is szerepel. Amennyiben egy olyan helyen töltené el családjával vagy párjával a nyári vakációt, ahol nem kell aggódnia a biztonság miatt, jó helyen jár. Ugyanis ebben a cikkben Európa legbiztonságosabb úti céljairól olvashat.

Irány a svájci Bázel!

Amellett, hogy Bázel élénk és kulturális szempontból izgalmas város, még biztonsági szempontból is kiemelkedő. Hiszen az egyik legbiztonságosabbnak ítélt európai városként van számontartva. Ezáltal turistaként biztonságban fogja érezni magát Bázelben, amely Svájc egyik hagyományos látványossága, ugyanakkor leginnovatívabb városa is egyben.

Tökéletes úti cél azoknak a látogatóknak, akik kulturális vakációélményre vágynak – hiszen Bázelben több mint 40 múzeum található – ámde a vásárlás és a művészet szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat. Ugyanis itt kerül sor Európa egyik legnagyon kulturális eseményére, az „Art Basel” művészeti vásárra is.

Osztrák vendégszeretet, mindössze pár órás utazással: látogasson el Bécsbe!

Bécs kötelező úti cél minden magyar turista számára. Az egyik legbiztonságosabb város a világon, ami rusztikus épületei miatt kifejezetten hangulatos légkörrel rendelkezik. Pontosan emiatt tökéletes választás lehet egy romantikus nyaraláshoz, ugyanakkor egy családi kiránduláshoz is kitűnő helyszín.

A látogatás során érdemes elmenni a méltán híres Práter vidámparkba – különösen ha gyerekekkel utazik az ember - ami közvetlenül a város közepén található, így könnyedén megközelíthető. Továbbá érdemes ellátogatni a csodálatos Schönbrun palotába is egy kis művészeti feltöltődésért. 

Csempésszen egy csipet mediterráni éghajlatot a nyárba egy Portoban töltött vakációval!

Porto az egyik legnépszerűbb vakációs célpont, ami nem véletlen. A város kellemes napos éghajlatot kínál hosszú napsütéssel. Ráadásul a portugál emberek nagy része beszél angolul, barátságos, és udvarias a turistákkal. Porto gazdag történelemmel rendelkezik, továbbá rengeteg minőségi szállodával és étteremmel rendelkezik. 

Bármilyen ízléshez lehet találni megfelelő vendéglátóhelyet: a kisebb, halászok által fenttartott éttermektől kezdve az 5 csillagos éttermekig minden lehetőség nyitva áll a látogatók előtt. Emellett festői légkörénél fogva Porto Európa egyik legromantikusabb úti célja is. Így, ha a párjával szeretne utazni, a portugál nagyváros kiváló úti cél lehet.

Fedezze fel Írország természeti adottságait, és találjon nyugalmat az erdőkben

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a hegyek közelében, vagy a tenger mellett élő emberek sokkal kevésbé erőszakosak és kevesebb bűncselekményt követnek el. Ennek valószínűleg az az oka, hogy közvetlen kapcsolatban állnak a természettel. Ezáltal, ha rosszul érzik magukat, a természethez fordulnak, amelynek közelsége mentális stabilitást adhat egy-egy nehéz időszakban. 

Izland minden bizonnyal azon európai országok közé tartozik, amelynek lakói nagy tiszteletet tanúsítanak a természet iránt, ami nem csoda. Hiszen az egyik leggazdagabb élővilággal rendelkező országok közé tartozik a térségben. Ez a célpont leginkább a szervezett túrákhoz ideális, így, ha egy kifejezetten aktív nyaralást szeretne eltölteni családjával, akkor Írország kiváló célpont lehet. 

Ám nemcsak egy biztonságos úti cél kiválasztásával érdemes felkészülni egy külföldi vakációra, hanem egy megfelelő biztosítás kötésével is. Hiszen, ha egy idegen országban éri Önt balesetek, az komoly pénzügyi kiadásokkal terhelheti a pénztárcáját. Ezekhez a költségekhez képest egy utazási biztosítás pár százforintos napi díja eltörpül. 

Válasszon 6 biztosítási cég 47 utasbiztosítási ajánlata közül, és érezze magát nagyobb anyagi biztonságban nyaralás alatt is! 

Frissítés dátuma: 2021.08.12.