Tippek és praktikák a tökéletes tanulósarok kialakításához

A hely kiválasztása

A tanulósarok kialakításának első lépése a tökéletes hely kiválasztása. A legfontosabb, hogy egy csendes, nyugodt helyet válasszunk, ahol a külső tényezők nem vonják el a figyelmet a tanulásról. 

Bár a természetes fény miatt sokan helyezik az íróasztalt az ablakhoz, ez azonban nem a legjobb megoldás. A gyerekeket ugyanis nagy valószínűséggel jobban fogja érdekelni az utcán elhaladó autók számolgatása, mint a matek feladat megoldása. 

Megfelelő világítás

A természetes fény habár igen fontos, nem hagyatkozhatunk csupán erre, kiváltképp a téli időszakban, amikor már akkor besötétedik, mire a gyerek hazaér az iskolából. 

Emiatt fontos, hogy a tanulósarok mesterséges világítással is jól felszerelt legyen, a nem megfelelő fényviszonyok ugyanis hosszútávon még egészségügyi problémákkal is járnak. Ilyenek a fáradékonyság, fejfájás és a látásromlás. 

Az egyik legjobb választás egy mozgatható fejű állólámpa, ami így az íróasztalon sem foglal felesleges helyet. 

 A szükséges felszerelések 

Az első és legfontosabb egy széles íróasztal és egy kényelmes szék beszerzése. Érdemes egy minőségi, több éven át használható darabot választani. Ami az ülőalkalmatosságot illeti érdemes olyat vásárolni, amelynek a magassága állítható, hogy ne kelljen minden évben újat venni, ebben az életkorban ugyanis rendkívül gyorsan nőnek a gyerekek. 

A következő lépés a különféle tárolók beszerzése a könyvek, füzetek és írószerek tárolására, ennek érdekében praktikus egy viszonylag sok fiókkal rendelkező íróasztalt választani, de külön-külön is beszerezhetjük ezeket a tárolókat. 

Ezeket követik a tanuláshoz szükséges, említett felszerelések: könyvek, füzetek és írószerek. A gyerekek annál szívesebben ülnek le tanulni, minél inkább tetszenek nekik ezek a felszerelések, így érdemes különféle színű, mesefigurákkal ellátott darabokat beszerezni. 

Színek és minták 

Ahogy az az előzőekből is látszik a kényelem mellett a dizájn is nagyon fontos a gyerekek számára. 

A színek tekintetében érdemes valamilyen semleges, pasztell színvilágot választani, mint például a pasztell rózsaszín, kék és sárga. 

A minták tekintetében azonban vigyázni kell, hogy megtaláljuk az arany középutat. Egyrészt ugyanis a gyerekek szeretik a különféle állat- és mesefigurákat, ez pedig meghozhatja a kedvüket az itt töltött időhöz. Másrészt azonban a túl sok minta el is terelheti a figyelmüket, így azokat túlzásba vinni sem érdemes.

Szeretne még több lakástippet olvasni? Látogasson el a Biztositok.hu blog Lakberendezés részére, és tegye komfortosabbá otthonát!

Vigyázzon ingatlanára - kössön lakásbiztosítást pár perc alatt!

Frissítés dátuma: 2022.02.01.