Mennyibe kerül egy garázs?

Minél távolabb vannak a tömegközlekedési pontok az ingatlantól, annál nagyobb az értéke a parkolónak, hiszen még akkor is kénytelen gépkocsit fenntartani az ingatlan tulajdonosa, ha eredetileg nem akart.

A többség viszont "csak szimplán" félti a gépjárművét, joggal.

Mennyibe kerül egy garázs?

Jó üzlet a garázskiadás

Sokan befektetési céllal vásárolnak garázst vagy kocsibeállót, hiszen az utóbbi húsz évben megsokszorozódott a gépkocsik száma hazánkban, és egyre többen szeretnék biztonságban tudni az autójukat - aminek érdekében viszonylag nagy összeget is hajlandóak feláldozni.

Mivel egyre több a gépkocsi, és egyre kevesebb a szabad garázs, így már nem csak a teremgarázsok ára szökött az egekbe, de az egyszerű parkolóhelyeké is.

A CSOK, mint vízválasztó

Nagyjából az ingatlan- és építőanyag árakat felhajtó CSOK beindulása után ugrott meg a garázsok ára.

Míg a CSOK előtt még drágának számított egy 4 millió Ft-os garázs, most az átlagár 5-10 millió Ft. Ami megdöbbentő, hogy egy szimpla beálló is már 3 millió Ft-ba kerülhet.

Természetesen minden vevő álma, hogy az ingatlan és a garázs egy helyrajzi számon legyen, de ha nem, helyileg legyenek minél közelebb egymáshoz. Ebből adódóan az ingatlan-garázs kombinációk sokkal jobb áron találnak gazdára, mint önmagában egy ingatlan és egy garázs.

Mi az, ami még felhajthatja egy garázs árát?

Az autósok a zaj ellenére is sokkal többet hajlandóak fizetni egy autópályához, hídhoz, körgyűrűhöz, vagy elkerülő úthoz közel lévő ingatlanért, a lehetséges könnyebb közlekedés miatt. Ebből adódóan az ezek környékén lévő parkolóhelyek is drágábbak.

A garázs árához képest nem nagy összeg, de valódi védelmet nyújt - nem csak lopás esetén : CASCO.

Frissítés dátuma: 2021.11.17.