Hasznos appok utazáshoz

Egy utazás előkészülete sokszor rendkívüli szervezőkészséget igényel, ami sok esetben az egész nyaralástól elveszi a kedvünket. Napjainkban azonban már számos mobilapplikáció áll a rendelkezésünkre, melyek megkönnyítik a dolgunkat. 

Szálláshelyek és programok 

Az utazás megtervezésének első lépése, hogy lefoglaljuk a szálláshelyet, ehhez érdemes olyan appokat választani, melyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy összehasonlítsuk az ajánlatokat annak érdekében, hogy a legkedvezőbbet válasszuk. 

Erre nyújt lehetőséget többek között a szállás.hu és a booking.com mobilos applikációja, ezek mellett azonban léteznek olyanok is, melyek a szálláshelyek mellett egyéb információkkal is szolgálnak. 

  • A Tripadvisor a szálláshelyek mellett programokat is ajánl számunkra.
  • A Hopper a szálláshelyek összehasonlítása mellett a repülőjegy-ajánlatokat is elemzi. 
  • A Hotel Tonight kizárólag last minute szálláshelyekkel foglalkozik, így az itt található árak rendkívül akciósak. 

Utazás és navigáció 

A szervezés következő pontja, ahol igénybe vehetjük a mobilos applikációk segítségét, az utazás. Egyrészt a belföldi és külföldi járatoknak is utána nézhetünk ezek segítségével, másrészt pedig a helyi navigációban is hasznunkra válnak. 

A fentebb említett Hopper mellett a repülőjegy-ajánlatoknak a Kayak segítségével is utána nézhetünk, a járatokat pedig különféle preferenciák alapján rendezhetjük, például ár, gyorsaság, indulási idő.

Egy másik hasznos app ezen a területen a App in the Air, ennek segítségével naprakész információkat kapunk bármelyik járattal vagy repülőtérrel kapcsolatban. Ilyen adatok például az indulási kapuk, a késések vagy a törölt járatok, egy plusz pont még mellette, hogy offline módban is használható. 

A navigációs appok közül a Maps.me-t érdemes letölteni, ebben található online és offline térkép, forgalmi helyzetekkel kapcsolatos információk, de rákereshetünk gyógyszertárakra, boltokra vagy benzinkutakra, ráadásul még a booking.commal is összekapcsolható. 

Egyéb hasznos appok 

A fentiek mellett mutatunk még néhány hasznos appot, melyeket érdemes letölteni az utazás előtt:

  • Rome2rio: Átfogó utazási app, mely az úticél beírása után hasznos információkkal lát el minket például, hogy milyen közlekedési eszközzel a legolcsóbb megtenni az utat. 
  • Trabee Pocket: Segít megtervezni a nyaralás alatti büdzsénket, valamint abban, hogy tartsuk is magunkat ahhoz. 
  • Wifi finder: Bármerre is jársz, segít megtalálni a legerősebb wifi-pontokat, előnye, hogy nem jeleníti meg a privát wifi hotspotokat.
  • PackPoint: Ez az alkalmazás a csomagoláskor lesz a segítségedre, a célország beírása után ugyanis segít neked abban, hogy mikre lesz szükséged. 
  • XE Currency: Külföldi utazás során elengedhetetlen egy valutaváltó app letöltése, ezt az appot pedig offline módban is használhatjuk.
  • Instasize: Képszerkesztő alkalmazás, mellyel az egyszerű képekből és videókból a laikusok is remekműveket készíthetnek. Egy ilyen alkalmazás ma már elengedhetetlen a nyaraláshoz. 

A cikkünkben említett alkalmazások App store elérhetőségei: 

A cikkünkben említett alkalmazások Play store elérhetőségei: 

Frissítés dátuma: 2021.04.20.