Hogyan legyenek tökéletesek a nyaralási fotók?

A nyaraláson történteket és látottakat mindenki szereti megörökíteni, a közösségi média világában azonban ez túlmutat néhány kattintáson. Ahhoz ugyanis, hogy a képeink tökéletesek legyenek érdemes megismerni néhány trükköt és persze appot. 

Néhány egyszerű tipp a tökéletes képért 

Egy hibátlan képhez megfelelő fényviszonyokra van szükség, a legideálisabb a szórt fény és az, ha a fény a fotózott tájra szemből érkezik. A szakértők szerint a naplemente és a napfelkelte a legideálisabb a tökéletes képek elkészítésére. 

Arra is érdemes figyelni, hogy a háttérben ne legyen zsúfolt és túl harsány színű a háttér - kivéve természetesen, ha épp ez a cél -, ezek ugyanis elvonják a figyelmet arról, amit egyébként hangsúlyozni szeretnénk. 

Rendkívül hasznos segítség, ha a fényképezés során bekapcsoljuk az úgy nevezett rácsokat, ezek ugyanis segítenek abban, hogy egyenes képet tudjuk készíteni, és még a megfelelő fókusz kialakításában is hasznunkra válik. 

További tippek:

  • Ha túl távoli a fényképezni kívánt tárgy vagy épület, menjünk közelebb, de ne zoomoljunk, ez ugyanis jelentős mértékben ront a kép minőségén. 
  • Amennyiben van ilyen lehetőség, a képet RAW formátumban készítsük el, ennek ugyanis jobb a minősége. 
  • Készíts minél több képet, majd később ráérsz kiválasztani a legjobban sikerülteket. 

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb applikációt 

Napjainkban már legtöbben fényképezőgép helyett a telefonunkat használjuk, pláne ha a fotózás nem a munkánk vagy a hobbink, csupán meg szeretnénk örökíteni egy-egy pillanatot. 

A nyaraláson készült fotók pedig pont ilyenek, mivel ezeket nem egy kiállításra vagy magazinba fotózzuk, hanem valószínűleg az Instagramra így nyugodtan feldobhatod a képeket különféle filterekkel, erre pedig már számos  applikáció áll a rendelkezésünkre. 

Az egyik legnépszerűbb a Snapseed, ezt ugyanis rendkívül egyszerű használni, a számos filter mellett olyan egyszerűbb szerkesztési opciókkal is rendelkezik, mint a fehéregyensúly beállítása, a körbevágás vagy a forgatás. Ezt az appot bátran ajánljuk a kezdők számára, akik nem akarnak túlzásba esni, csak néhány aprósággal feldobnák a képeiket. 

Az influenszerek egyik kedvenc, a photoshophoz hasonló képszerkesztő alkalmazása a Lightroom. Itt már komolyabb funkciókkal is találkozunk (pl.: objektív torzításának javítása), előnye, hogy a szerkesztés mellett képeink rendszerezésére is kiváló, valamint a felhő alapú megoldás miatt a képeink szerkesztése bármikor folytatható, akár más eszközről is. 

Egy szintén népszerű applikáció a VSCO, ez azonban nemcsak egy képszerkesztő alkalmazás, hanem már egy kvázi közösségi média felület is, ahol megoszthatjuk a képeinket. Bár az applikáció letöltése ingyenes, a jobb filterekért már érdemes igénybe venni a fizetős változatot. 

Ha nem csupán a megszokott filtereket és szerkesztési opciókat szeretnéd használni, hanem valami különlegesre vágysz, akkor mindenképp töltsd le a Prisma nevezetű alkalmazást. Ennek az applikációnak a lényege, hogy a képeinket különböző stílusúvá képes átalakítani (pl.: rajzfilm, Salvador Dalí stílus), ez a lehetőség tájképeknél rendkívül jól mutat. 

Montázsok és kollázsok készítéséhez a legjobb választása a BazaArt, mely olyan profi megoldásokra is képe, mint a háttér eltüntetése.

A cikkünkben említett alkalmazások Play store elérhetőségei: 

A cikkünkben említett alkalmazások App store elérhetőségei: 

Frissítés dátuma: 2021.04.20.