10 ajándékötlet vérbeli autósoknak

10 ajándékötlet vérbeli autósoknak

A férfiaknak nem egyszerű ajándékot választani, de egy biztos tipp a jogosítvánnyal rendelkezők számára az autóval kapcsolatos dolgok vásárlása, hiszen ebben a témában szinte kifogyhatatlan azon ajándékok száma, amelyet egy autótulaj kihasználhat. 

 

Vezeték nélküli telefontöltő

A modern kor egyik "áldása", hogy nemcsak otthon és az irodában, hanem vezetés közben is csöröghet a mobil. Az utóbbi esetben - főleg ha céges hívásról van szó -, kitűnő ajándék a műszerfal megfelelő részére felszerelhető vezeték nélküli töltő / telefontartó kombináció. Csak felhelyezzük a telefont, és az ( amennyiben a mobiltelefon támogatja a vezeték nélküli Qi töltési szabványt) menet közben is töltődik az autó akkumulátoráról. 

 

Forrás: linkto-blog.com

 

Dash cam (menetrögzítő kamera)

Egyre inkább elterjedőben van az autós fedélzeti kamera, azaz dashcam használata, amellyel az utazás során az autó előtti látótérben történő dolgokat rögzíthetjük. A Tik-Tokon számos vicces videó alapját szolgáltatják az ezekkel az eszközökkel készült felvételek, de a hétköznapokban is jó szolgálatot tehet egy ilyen kamera, hiszen az események visszanézésével könnyebben rekonstruálhatóak a vitás helyzetek, ha a másik fél esetleg rosszul emlékezne a történtekre. 



Forrás: www.powerplanetonline.com

 

Mini GPS nyomkövető

A jármű biztosan nem sértődik meg, ha a tulajdonosa szeretné mindig pontosan tudni, hogy hol is van éppen kedvenc verdája. Számos formában és méretben gyártják, az egyik legegyszerűbb formátum az OBDII csatlakozóval rendelkező eszköz; a drágább darabok nemcsak az autó helyzetét, hanem a fedélzeti számítógépből kiolvasva akár egyéb adatokat (üzemanyag-szint, kilométeróra állás, stb.) is képesek továbbítani. 



Forrás: nyomkovetes.net

 

Autóporszívó

Aki sokat vezet, az élete egy komoly részét az autójában tölti el, így aki igényli a tisztaságot, annak evidens választás egy autóporszívó beszerzése. A termékpaletta - mint minden egyéb autós kiegészítőnél - itt is igen széles, tehát rendszerint csak a pénztárcánk szabhat határt annak, hogy egy ilyen eszköz milyen tulajdonságokkal bír. 



Forrás: www.powerplanetonline.com

 

 

Szerszám- és elsősegély-készlet (emergency road kit)

Az elsősegély doboz mindenféleképpen kötelező a közúti forgalomban résztvevő járműveknek, de ettől függetlenül egy-egy jobban felszerelt készlet biztosítja azt, hogy a váratlan(abb) helyzetekre is fel legyen készülve az autó tulajdonosa. 



Forrás: 247drive.us

 

Digitális alkoholszonda

Ennek a kis kütyünek a feladata a vér alkoholtartalmának megjelenítése. A formája és a mérete változó, a legtöbbjük rendelkezik egy háttérvilágítású kijelzővel, amely pontosan - persze, bizonyos mérési tartományon belül - megjeleníti,  hogy érdemes-e aznap a volán mögé ülni, vagy sem.



Forrás: www.xsystem.hu

 

Bluetooth mobiltelefon kihangosító

Ha már az autónkban is ott a mobiltelefon, és tölteni is tudjuk a vezeték nélküli autós töltőnkkel, akkor arra is kellene egy megoldás, hogy a bejövő hívások miatt ne kelljen félrehúzódnunk, hanem azt kihangosítva tudjuk fogadni. Természetesen egy ilyen eszköz nem csak a telefonhívásokat tudja hatékonyan megszólaltatni, hanem akár a telefonunkon lévő zenéinket is tudjuk vezetés közben hallgatni. 

 


Forrás: www.somogyi.hu

 

Autós kávéfőző

Ha nem akarjuk, hogy az ajándékozott a túl sok telefonálásban kifáradjon, lepjük meg egy autós kávéfőzővel. Ezek az eszközök rendszerint az autó 12V-os csatlakozójáról üzemeltethetőek, és a beletöltött víz + őrölt kávé kombinációjával már gondoskodik is arról, hogy az úton se kelljen nélkülözni a megszokott kávéadagot. 



Forrás: www.gourmetvillage.hu

 

Elektromos melegítő takaró

Az igazán hosszú utazások során szükség van beiktatott pihenőre is - ilyenkor egy elektromos melegítő takaró jó szolgálatot tehet. A minőségibb kivitelezésű takarókon több fokozatban állítható a hőmérséklet, és számos védelem biztosítja, nehogy túlmelegedés vagy rövidzárlat lépjen fel. 



Forrás: mostelado.hu

 

Kesztyűs jégkaparó

Amikor reggel, kiállás előtt le kell kaparnunk a jeget a szélvédőről és a többi ablakról, a kezünk gyorsan ki fog hűlni és egy idő után nagyon kellemetlen lesz a feladatot végezni. Ezen próbál segíteni a kesztyűs jégkaparó, amelynek 2 az 1-ben jellege miatt biztos nagy sikere lesz ajándékként.

 

 




Forrás: images.obi.hu



Meg szeretné lepni a biciklizés szerelmesét is? Válogasson ajándéktippjeink közül!

Frissítés dátuma: 2021.09.22.